Nyhet

Ny låt med Cut Copy

Danspopen är utbytt mot hypnotiskt poprockiga tongångar i nya "Where I'm Going".

I januari nästa år är det tänkt att uppföljaren till Cut Copys kritikerrosade danspop-album "In Ghost Colours" från 2008 ska dyka upp. Redan nu kan man dock få ta del av ett smakprov i form av låten "Where I'm going" som nu finns att ladda ned på bandets hemsida.

Låten är av det mer svävande pop-rockiga slaget slaget jämfört med de tuffa dansanta tongångarna som utmärker det två år gamla albumet. Kanske är det en vink om soundet på den nya plattan, och i linje med det berättar frontmannen Dan Whitford för Pitchfork om hur Fleetwood Mac och David Bowie hjälpt honom få fram den hypnotiska stämning som ska prägla nya skivan.

- Jag har varit helt besatt av Fleetwood Macs skiva "Tusk" under arbetet med den här skivan. Många av Lindsey Buckinghams låtar har en slags proto-80s afrikansk känsla över sig. Sen lyssnar jag en del på David Bowie och produktionen på nya skivan kommer låta som på "Low" eller "Heroes", medan "Young Americans" har varit min största referens när det gäller ljudet på sången.


Cut Copys nya skiva kommer som sagt i januari nästa år, men om du har vägarna förbi de småländska skogarna i sommar så kan du uppleva dem live på Emmabodafestivalen den 29 juli.

ANNONCE