Nyhet

Pantera återutger ”Cowboys From Hell”

Genombrottsskivan har tjugo år på nacken. Det firas med en återutgivning som bjuder på demos, livespår och givetvis skivan i sin helhet.

1989 hade medlemmarna i Pantera lika pudelgalna frisyrer som Mötley Crüe och fyra ganska slappa utgåvor bakom sig. Men bandet skulle strax därefter välja en helt ny väg. De fick ett skivkontrakt med Atco Records, som finansierade inspelningen av albumet "Cowboys From Hell", som skulle visa sig bli bandets genombrott.

Under inspelningarna slog sig bandet ihop med producenten Terry Date, som då hade arbetat med så vitt skilda namn som Sir Mix-A-Lot, Dream Theater, Soundgarden och Overkill. Bandet lämnade glamrocken till förmån för ett betydligt mer aggressivt och svängigt ljud som så småningom låg till grund för klassiska skivor som "Vulgar Display Of Power" och "Far Beyond Driven".

"Cowboys From Hell" har nu tjugo år på nacken, vilket firas med en återutgivning innehållandes extra material i form av demo- och livespår, samt en aldrig tidigare utgiven låt. Allt som allt handlar det om tre skivor varav den första fokuserar på albumet, den andra innehåller live-material från september 1990 och från en Monsters Of Rock-konsert i Moskva 1991 och den sista är fylld med demos. Nyutgåvan kommer också i mindre versioner.

Den nya versionen av "Cowboys From Hell" är ute i butik 13 september.

ANNONCE