Nyhet

Sångaren i Dark Funeral lämnar bandet

Magnus Broberg och Dark Funeral går skilda vägar efter 15 år.

Dark Funerals sångare sedan 15 år tillbaka, Magnus Broberg, har beslutat sig för att lämna det internationellt framgångsrika black metal-bandet.

– Det sägs att varje person har sina 15 minuter i rampljuset i sitt liv! Nåja, jag har haft en sjuhelvetes resa under 15 år tillsammans med Lord Ahriman och Dark Funeral. Eftersom en del människor älskar att sprida underliga rykten om andra så låt mig göra klart en gång för alla att jag inte har begått självmord, jag har inte tagit en överdos och det finns heller inga personliga konflikter mellan mig och Dark Funeral. Däremot har mitt liv tagit en ny riktning på senare tid och jag kommer även att gifta mig i år vilket gör att andra delar av livet prioriteras, låter Broberg meddela i ett pressbrev.

Broberg började sin musikaliska karriär som sångare i death metal-bandet Hypocrisy i början av 90-talet, men blev medlem i Dark Funeral strax efter att gitarristerna Lord Ahriman och Blackmoon bildade bandet 1993.


Sista spelningen Broberg (aka Emperor Magus Caligula) gör med Dark Funeral blir på den tyska festivalen Summer Breeze lördag 21 augusti.

Dark Funeral letar för närvarande efter ersättare.

ANNONCE