Nyhet

Little Dragon värmer upp för Scissor Sisters

Göteborgsbandet agerar förband när Scissor Sisters kör igång sin Europaturné. Little Dragon avslöjar även detaljer för GAFFA inför uppföljaren till "Machine Dreams".

På Scissor Sisters hemsida kan man läsa att bandet har handplockat svenska electropoparna Little Dragon till deras Europaturné, med start 20 juni i Dublin. Little Dragon, från Göteborg, kommer sammanlagt att agera förband under sex datum. Fyra av dem i Storbritannien, ett i Frankrike och ett i Nederländerna.

2009 släppte Little Dragon deras andra studioalbum "Machine Dreams". Efter det har bandet turnerat flitigt och bland annat varit gästmusiker på Gorillaz senaste skiva "Plastic Beach".

För närvarande jobbar Little Dragon med en uppföljare till "Machine Dreams". Den är ännu utan titel, men Yukimi Nagano, sångerska i bandet avslöjar för GAFFA att skivan förhoppningsvis kommer att släppas någon gång till våren, nästa år.


– Till skillnad från "Machine Dreams" kommer nästa skiva ha ett lite råare sound. Kanske lite mer dansvänligare, säger hon till GAFFA.

Nagano meddelar även att det som vanligt är bandet som producerar skivan, att en del spår redan spelats in, men ännu inte mixats.

Scissor Sisters datum med Little Dragon:


20/6 – Dublin, Olympia

22/6 – London, Brixton O2 Academy

23/6 – London, Brixton O2 Academy


25/6 – Birmingham, O2 Academy

4/7 – Paris, Bataclan

5/7 – Amsterdam, Paradiso


Scissor Sisters kommer till Hultsfredsfestivalen i år och spelar på festivalens första dag, onsdag 7 juli.

ANNONCE