Nyhet

Paul Weller tar fram modekollektion för Liam Gallagher

Liams klädmärke Pretty Green får hjälp av modsikonen.

För många är Paul Weller lika mycket musik som mode. Med bandet The Jam fick han en helt ny generation att spendera all sin veckopeng på kläder och modskulturen var född. Med bandet The Style Council skulle han senare mixa modsmodet med jazzfunkens klädattribut.

På senare år har Weller bidragit med sina kunskaper till märken som Ben Sherman och Fred Perry och nu är det Liam Gallaghers, och hans klädmärke Pretty Greens, tur att få experthjälp från den gamle modsikonen.

Samarbetet Weller/Gallagher är egentligen ganska logisk då de samarbetat förut och då namnet på klädmärket Pretty Green från början är taget från en klassisk The Jam-låt.


Weller berättar på Pretty Greens hemsida att han redan nu har några idéer att jobba vidare med.

– Jag har mönster för kostymer, jackor, skor. Jag har talat med Liam om dem, förklarar han. Jag jobbar på samma sätt som han (Gallagher) – tar fram plagg jag själv skulle bära.

Weller avslutade precis en fem konserter lång Royal Albert Hall-vistelse. Till Sverige kommer han senare i sommar för en spelning på Way Out West, Göteborgsfestivalen som pågår mellan 12-14 augusti.


ANNONCE