Nyhet

Weezer gör VM-låt

Det amerikanska fotbollslandslaget får för första gången en alldeles egen kampsång skriven av ett känt band.

Det har länge varit tradition att ett känt band eller en artist komponerar och tillägnar en låt till det egna landslaget inför VM och EM, i hopp om att ta landsmännen ett steg närmare medaljerna. Internationella exempel inkluderar New Order, Pogues, Lightning Seeds och The Village People, som lustigt gjorde en låt till Tyskland 1994.

Det är ovanligare att kända band stöttar utomeuropeiska lag, men nu  ämnar Weezer vända på den trenden och släpper låten "Represent" till det amerikanska landslagets ära. Låten dök upp dagen innan matchen mellan USA och England skulle spelas, och huruvida det var Rivers Cuomos text om att vinna eller förlora som hjälpte USA att kvittera och spela lika mot England är okänt.

Oavsett är det troligen första gången ett känt band försöker hjälpa det amerikanska fotbollslandslaget med en låt, däremot har som sagt The Village People backat upp Tyskland och nu senaste släppte We Are Scientists låten "Goal!", med vilken man av någon anledning stöttar England.


Men Weezer står alltså den amerikanska patriotismen trogen och backar upp det egna fotbollslandslaget, medan merparten av hans landsmän antagligen är mer intresserade av att Boston Celtics håller på att sno åt sig NBA-mästerskapet framför näsan på på Los Angeles Lakers.

ANNONCE