Nyhet

Isis splittras trots ny EP

Arbetet med en sista EP skall slutföras, men sedan lägger den inflytelserika metallgruppen Isis av.

För hängivna fans av gruppen Isis gäller det att på kort varsel åka till USA eller Kanada. Annars riskerar man att missa gruppens sista konserter, eftersom Isis meddelat att man tänker sluta. 

Under rubriken "Good Night!" förklarar bandet att det inte är någon enstaka händelse eller kris som gör att man nu väljer att lägga ner. Isis har helt enkelt gjort allt det gruppen urpsrungligen ville göra, skriver bandet och tillägger:

"Vi har sett alltför många band fortsätta bortom en värdig död och vi lovade varandra i ett tidigt skede av bandets liv att vi skulle göra vårt bästa för att ISIS aldrig skulle falla offer för det syndromet".

Det är tretton år sedan Isis bildades, och de har tillsammans med Neurosis varit stilbildande med sin långsamma postmetall. Gruppens senaste skiva, "Wavering Radiant", gavs ut förra året.

Gruppen planerar att fullfölja påbörjade projekt. Dit hör förutom en EP-skiva också en live-utgåva, till vilken material nu håller på att sammanställas. Gruppen turnerar för närvarande i USA och Kanada, och gruppens sista spelning är i Montreal den 26 juni. 

ANNONCE