Nyhet

John Grant till Sverige

The Czars frontman återvänder till Sverige för två spelningar.

John Grant har knappt hunnit lämna landet förrän han är åter är aktuell. I juni kommer han tillbaka för två spelningar. En i Stockholm och en i Göteborg.

Frontmannen i nedlagda The Czars har, sedan han var här senast i mars, hunnit släppa en bejudlad solodebut med titeln "Queen Of Denmark". På skivan har Grant tagit hjälp av hans vänner i Midlake. GAFFAs Daniel Magnusson gav "Queen Of Denmark" 4 av 6 med orden:

"Skillnaden från The Czars-tiden är egentligen texterna. Det finns en tydlig barnslig, lite lekfull linje till skillnad från hans tidigare depressiva iakttagelser. Eller så har han helt enkelt använt sig av andra metaforer den här gången. Det sjungs om honeybears i textrader som försöker tackla saknaden. Om att flyga till Marz [sic] som en lösning för att försvinna från allt. Låten Sigourney Weaver känns påtagligt cynisk, lite av en kvarleva från The Czars men även den framförs av en blåögd oskyldig pojke. Att låten musikaliskt är det svagaste kapitlet på The Queen Of Denmark kan man ta. Det finns annat i den som lockar så mycket mer."


John Grant besöker Pusterviksbaren 22 juni och Strand i Stockholm 23 juni.

ANNONCE