Nyhet

Liam Gallagher har blivit med bandnamn

Frontmannens post Oasis-projekt ska heta Beady Eye.

Dödsannonserna av Britpop-rockbandet Oasis har nu skrivits så många gånger att det knappast finns någon anledning att förtydliga det hela. Oasis har gått i graven. Länge leve Oasis. Men Liam fortsätter som bekant med resten av besättningen, minus hans bror Noel Gallagher, och bandet som tidigare hette Oasis har nu också fått ett nytt namn: Beady Eye – "glittrande ögon", fritt översatt.

Redan i februari konstaterade Liam att han inte tänkte fortsätta under namnet Oasis eftersom det var "ett skitnamn, och jag är glad att bli av med det". Samtidigt informerade han om att han är den "nya" gruppen har planerat konsertdebut under sommaren och i skrivande stund är de i full gång med ett studioalbum. Ja, en "debut", så att säga. Någon gång under 2011 räknas denna debut nå diskarna.

Liam har tidigare avslöjat att Beady Eye-projektet kommer att vara "mycket mer melodiskt än Oasis" och att producenten Steve Lillywhite vrider på rattarna och trycker på knapparna. Liam berättar även för Shortlist.com att skivan förväntas vara inspelad i juni. 


ANNONCE