Nyhet

Hellsongs skriver på för Tapete Records

Hellsongs lämnar Sverige och blir en del av det tyska skivbolaget.

Det tyska skivbolaget har sedan tidigare indiefavoriter som Lloyd Cole och Salim Nourallah i sitt bagage. Men de har även satsat på några svenska artister, som Dial M For Murder och Lacrosse. Nu är även Hellsongs en del av bolaget som funnits sedan 2002.

– Att hitta rätt skivbolag för sin musik är för musiker lika känsligt som att välja rätt strumpor är för Heidi Klum, skriver Hellsongs i ett pressbrev. Efter ett besök i Tapetes högkvarter var det inget annat än uppenbart att detta gäng äter, dricker, pratar, promenerar, älskar och lever musik! De måste vara den ultimata partnern i den här branschen.

Hellsongs har gjort sig ett namn genom att framföra lugna popversioner av kända hårdrocks- och metallåtar. De skivdebuterade 2006 med EP:n "Lounge".


I februari 2008 släpptes fullängdaren "Hymns In The Key Of 666" med låtar som "The Trooper" (Iron Maiden), "Symphony Of Destruction" (Megadeth) och "We're Not Gonna Take It" (Twisted Sister). Förra året kom en ny EP med titeln "Pieces Of Heaven, Glimpse Of Hell" och nu ska de ta över Tyskland och resten av världen.

ANNONCE