Nyhet

New York Dolls till Göteborg

Glamrockveteranerna intar Sticky Fingers i april.

De har kallats för föregångarna till glam- och punkscenen och Morrissey är deras största fan.

När de startade under tidigt 70-tal blev de uppmärksammade för sin transexuella/androgyna image. Något som under tiden inte gick hem bland amerikanska media eller medborgare. Men ändå skaffade de sig en hängiven skara och lyckades under ynka fem år göra sig ett stort namn på New Yorks punkscen.

Johnny Thunders, en av bandets frontfigur och även flitig soloartist efter New York Dolls första avbrott, dog 1991 av en överdos i kombination med hans leukemi.

2004 samlade Morrissey ihop de kvarvarande medlemmarna i bandet för en återföreningskonsert på en festival i London. Spelningen gick så pass bra att bandet funderade allvarligt på att spela in en ny skiva. Men olyckligt nog råkade de ut för ännu ett dödsfall när Arthur Kane senare gick bort. Även han i sviterna av leukemi. Och bandets planer sköts fram till 2006 då de släppte "One Day It Will Please Us To Remember Even This".

Nu är de aktuella med 2009 års "Cause I Sez So". Med den i bagaget möter de upp de svenska fansen på Sticky Fingers i Göteborg, 28 april.

ANNONCE