Nyhet

Stone Temple Pilots är tillbaka

Släpper nytt i maj och planerar världsturné.

Förutom en återföreningsturné som pågick under 2008 i Nordamerika har det varit ganska så tyst om 90-talsrockikonerna de senaste tio åren. Men nu har bandet återigen begett sig in i studion för ännu en fullängdare. Den sjätte i ordningen.

I ett pressmeddelande går det att läsa deras självbetitlade fortsättning har releasedatum 26 maj och att Stone Temple Pilots forsätter sin resa bland "stora rockriff, klassisk pop med inslag av glam, punk och psykedelia". En gammal klassisk 90-talsröra med andra ord.

Bandets frontfigur Scott Weiland bildade 2002 Velvet Revolver med Guns 'N' Roses-medlemmarna Slash, Duff McKagan och Matt Sorum. Bandet har hunnit släppa två skivor, men nu har Weiland återigen satt fokus på sitt gamla grungeband. 18 mars presenterar han och resten av gänget "Stone Temple Pilots" för massorna genom en spelning på Austin-festivalen SXSW.


Bandet som belönats med en rad utmärkelser genom åren, bland annat en grammy för "Best Hard Rock Performance With Vocal", ger sig efter SXSW ut på en världsturné. Dock är inget Sverigedatum inbokat. Än.

ANNONCE