Nyhet

Tom Petty är tillbaka med The Heartbreakers

Kompbandet är tillbaka bakom Tom Petty på det kommande albumet "Mojo".

Det är åtta år sedan Tom Petty & Heartbreakers släpptes albumet "The Last DJ", som till stora delar handlade om amerikansk radios förfall. Nu är de tillsammans igen för att leverera albumet "Mojo". Skivan beräknas vara klar i juni.

Samma år som Tom Petty & Heartbreakers släppte sitt senaste album togs de in i Rock and Roll Hall of Fame och 2008 de spelade på Super Bowl XLII i Arizona. Under samma period förlorade de basisten Howie Epstein, som varit en Heartbreaker sedan 1976. Deras karriär har dokumenterats i den fyra timmar långa filmen "Runnin' Down A Dream", så det har ändå skett en del för gruppen det senaste trots att det varit tyst om skivsläppen.

Under tiden gav Tom Petty ut soloalbumet "Highway Companion", men nu har han åter funnit tillbaka till The Heartbreakers för att spela in deras tolfte album. Petty har redan talat med Rolling Stone att de har spelat in hela albumet live i studion, och att låtarna är baserade på bluesjam som han närmast jämförde med The Allman Brothers.

Det finns ännu inget satt releasedatum, men det förväntas att plattan kommer ut under juni. Tills dess kan du höra låten "Good Enough" på TomPetty.com där det också framgår att man så småningom ska kunna ladda ner den kommande skivan gratis om man köper en biljett till bandets kommande USA-turné.

ANNONCE