Nyhet

BRMC:s frontman dömd till fängelse

Robert Levon Been dömdes till ett tre månaders långt villkorligt fängelsestraff efter att ha skadat en åskådare allvarligt i ögat med en flaska.

Robert Levon Been som både är sångare, gitarrist och basist i det kaliforniska bandet Black Rebel Motorcycle Club blev i onsdags dömd, vid en domstol i München, till en tre månaders lång fängelsevistelse. Han krävdes även på 18 500 euro i skadetillstånd (vilket motsvarar cirka 164 600 svenska kronor).

Det var i samband med en konsert som gruppen hade på arenan Backstage i München som Been kastade ut en vattenflaska mot publiken för att sedan vända dem ryggen till. Det tedde sig dock lite olyckligt då flaskan träffade en av åskådarna i ögat vilket ledde till en allvarlig ögonskada. Skadan blev så pass allvarlig att offret nu enbart kan urskilja ljus och mörker på ett öga.

Efter konsertens sista ljudgång greps Robert Levon Been men släpptes redan dagen efter för att få fullfölja bandets turné. Därefter fick han komma till rätten och vittna och för att ta emot domen. Han beklagade djupt det som inträffat mot offret och önskade honom en så snabb återhämtning som möjligt.

ANNONCE