Nyhet

Human League namnger nytt album

Electropop-gruppen står klara med ”Credo” under 2011.

I början av september berättade vi om The Human Leagues nya albumplaner. Den kommande plattan var då på väg in i The Exchange studio i London för att mastras, och den kommer under nästa år att släppas på skivbolaget Wall Of Sound samt produceras av duon i-Monster.

Nu har gruppen också en titel klar och det kommande albumet har fått namnet "Credo". Det blir The Human Leagues nionde album sedan de debuterade 1979 med "Reproduction". Trion gav senast ut albumet "Secrets" 2001 och det är alltså snart tio år sedan som de sist var albumaktuella.

Human League har influerat andra artister som Madonna, La Roux och Pet Shop Boys, där samtliga har uttryckt en stor entusiasm för electropop-gruppen. De har sålt över 20 miljoner album världen över och de slog igenom på allvar med albumet "Dare" 1981, som bland annat innehåller hits som "Don't You Want Me", "Love Action" med flera.


Gruppen ger sig i slutet av november ut på en brittisk turné som har samma namn som Human Leagues första singel från det kommande albumet, "Night People". Singeln kommer  att se dagens ljus under november månad.

"Credo" har ännu inget releasedatum men man kan se en rad arbetstitlar här.

ANNONCE