Nyhet

Jane's Addiction ger ut nytt album

I början av 2011 väntas det alternativa rockbandet släppa sitt första album på åtta år.

Den nuvarande trion Jane's Addiction, som fortfarande letar efter basist efter att den tidigare Guns N' Roses-medlemmen Duff McKagans avhopp i september, ska ha färdigt ett nytt album i början av 2011. Det säger gitarristen Dave Navarro i en intervju med PopStopTV.com, där han också berättar att bandet ska äntra studion i december. 

– Vi skriver faktiskt ganska mycket och gör oss redo att gå in i studion i december. Vi kommer att börja med att spela in ett antal låtar och förhoppningsvis är skivan klar tidigt nästa år.

Det finns vissa indikationer på att en ny basist är på ingång; frontmannen Perry Farrell skrev i september på sin Facebook att "jag träffade en inspirerad kille igår kväll. En som jag beundrar för hans enorma kreativitet. Vi lyssnade på passionerad musik tillsammans. Jag var upprymd. Jag kan inte säga er vem han är. Han rekommenderade att vi skulle lyssna på Henryk Górecki och den tredje symfonin med Dawn Upshaw på sång".


Den kommande skivan blir en uppföljning på bandets senaste album "Strays" från 2003. Som sagt finns det inget officiellt uttalande om en permanent basist än men det ska alltså finnas ett album färdigt till början av nästa år.

ANNONCE