Nyhet

Motörhead ger sig in i vinbranschen

Hårdrockarna har framställt ett eget vin i samarbete med svensk leverantör.

Tillsammans med SCM (företag inriktad på merchandiseförsäljning i Skandinavien) har brittiska Motörhead tagit fram ett vin med namnet "Motörhead Shiraz 2009". Drycken är producerad i Australien och leverantören som gruppen valt att föra samarbete med är Grapes Svenska AB.

Vinet, som är väl utvalt av Motörhead, har en fruktig smak med inslag av körsbär, björnbär, vanilj, plommon och fat. Dryckens doft är även den fruktig med inslag av, förutom de tidigare nämnda ingredienserna, plommon, eukalyptus och lakrits.

Vinet sägs passa allra bäst till rätter innehållande lamm eller nötkött och även pasta samt ostar med starka smaker.

– Det är ett riktigt bra vin i sin prisklass, schysst att korka upp till middagen, säger trummisen Mikkey Dee i ett pressmeddelande.

Sångaren och basisten i bandet, Lemmy, vill dock inte att vinet ska framstå som ett dåligt varumärke. Han ger, i pressmeddelandet, ut ett råd om att närma sig vinet med försiktighet, eftersom det kan sluta lite hur som helst efter några glas, vilket de flesta av oss kanske redan är medvetna om.

Det var SCM som tog initiativet till "Motörhead Shiraz" och de kontaktade Motörhead som i sin tur tyckte att det lät som en bra idé. Grapes Svenska AB fick sedan i uppdrag att framställa vinet som nu finns att tillgå på Systembolagets hyllor.

Motörhead är även aktuella med sitt tjugonde studioalbum, "The Wörld Is Yours", som släpps den 15 december.

ANNONCE