Nyhet

Nick Cave ger ut nytt Bad Seeds-album 2011

Låtarna är ännu inte skrivna men det är inget som bekymrar honom.

Just nu är Nick Cave ute och turnerar med sitt ena band Grinderman men ändå vågar han lova att han kommer att släppa ett nytt album tillsammans med The Bad Seeds under 2011. Han medger dock att han måste skriva klart låtarna först.

Det är Spinner.com som har pratat med Cave och i intervjun säger han att han tittar framåt trots att Grinderman-turnén har varit en kommersiell succé.

– Det kommer ett nytt Bad Seeds-album nästa år. Jag har ännu inte börjat skriva några låtar men så är inte mitt sätt att arbeta ändå. Jag har ett startdatum för när jag ska börja arbeta på nästa platta och det är först då som jag sätter igång med att skriva.

Albumet blir en uppföljare till "Dig, Laxarus, Dig!!!" från 2008, som släpptes mellan de två Grinderman-plattorna. Under samma period kom också soundtracket till filmen "The Road" samt boken "The Death Of Bunny Munro!", som också fick sitt eget soundtrack.

Grinderman avslutar sin turné i Australien i början av februari 2011 och sedan har Nick Cave tio månader på sig om han ska hinna få fram ett album före 2011:s slut.

ANNONCE