Nyhet

Niclas Frisk solodebuterar

Producenten, låtskrivaren och Atomic Swing-grundaren har skrivit på för EMI och släpper soloskiva i början av nästa år.

Niclas Frisk har de senaste åren mest stått i bakgrunden, skrivit låtar och producerat för artister som Titiyo, Popsicle, Jerry Williams, A Camp, Peter Jöback, med flera. Men nu är det dags för Atomic Swings grundare att gå på solokvist. Frisk har skrivit på för EMI och ett album släpps i början av nästa år.

– Det finns många låtar som jag har varit involverad i som förtjänar mer än att bara spelas i en källare. Jag vill ta med dem upp på en scen. Det är vad jag vill uppnå med Chinatown. På ett sätt känner jag mig som en Skansenpappa som försöker återuppta kontakten med sina barn, sa Frisk när GAFFAs Kristian Gidlund intervjuade honom i aprilnumret.

– När jag har en gitarr i händerna känner jag mig som en reinkarnerad Mark Knopfler besatt av djävulen, och har länge letat ett passande forum för att få utrycka det, låter Frisk nu meddela i ett färskt pressmeddelande.


Forumet som Frisk valt har fått titeln "Deeper Down In Chinatown" och är ett resultat av "nattliga promenader i stora hårda städer runt om i världen."

Under hösten kan man höra smakprov från den kommande skivan i TV-serien "Våra Vänners Liv" där Niclas varit med och skrivit musiken.

ANNONCE