Nyhet

Pulp gör comeback

Den brittiska popgruppen återförenas och kommer att spela på festivaler under sommaren 2011.

Bandet Pulp bildades redan år 1978 då två av medlemmarna, Jarvis Cocker och Peter Dalton, bara var femton respektive fjorton år gamla. Gruppen släppte sitt första album "It" 1983 men deras stora genombrott kom först ett årtionde senare med albumen "His'n'Hers" och "Different Class". Det var de två albumen, men främst "Different Class", som gjorde att Pulp blev ett av de största namnen i brittpop-världen under 90-talet.

Gruppen släppte sitt senaste album, "We Love Life" för nio år sedan och kort därefter meddelade dem att de skulle ta en paus på obestämd tid. Det beslutet fattades dels för att bandmedlemmarna sysslade med annat vid sidan av. Jarvis Cocker hade en solokarriär, där keyboardisten Candida Doyle hjälpte till. Basisten Steve Mackey spelade även han ihop med Cocker och arbetade även som producent (han har till exempel varit producent för artister som M.I.A, The Long Blondes och Florence and the Machines).

Förra året förnekade Jarvis Cocker, enligt den brittiska tidningen The Sun, att Pulp hade några konkreta planer med att återförenas. Men han ville inte helt utesluta att det skulle kunna hända, utan att det kanske kunde bli aktuellt om de erbjöds tillräckligt med pengar. Han tillade också att han skulle se hur det gick med Blurs återförening - om det bara skulle uppstå nostalgiska känslor vid comebacken, eller om musiken fortfarande hade betydelse. Och nu är Jarvis Cocker övertygad om det hela.

Pulp kommer att återförenas i den uppsättning som var med på albumet "Different Class"; Jarvis Cocker på sång, gitarr och keyboard, Russell Senior på gitarr, Candida Doyle på keyboard, Steve Mackey på bas, Mark Webber på gitarr och Nick Banker på trummor och slagverk.

Hittills kommer Pulp att besöka Primavera Festival i Spanien och Wireless Festival i England men deras spelningar kommer förmodligen att bli fler.  

ANNONCE