Nyhet

Wavves och Best Coast gör julsång

De kaliforniska banden ger ut en julsång för Target.

Indierockgrupperna Wavves och Best Coast har förts samman i en jullåt. Den kommer att släppas på en samlingsplatta som den amerikanska varuhuskedjan Target ger ut. Låten heter "Got Something For You" och den streamas just nu på Targets hemsida.

Låten kommer att finnas med på ett julmusikalbum, "The Christmas gig", som Target valt att sätta ihop, där en mängd olika artister medverkar. Förutom Wavves/Best Coast innehåller skivan låtar från bland andra Crystal Antlers, Bishop Allen och Blackalicious.

Från och med den 28 november är albumet tillgänglig för gratis nedladdning på Targets hemsida.


De båda banden har kommit ut med turnédatum och mycket tyder på att jullåten kommer att höras live när banden snart ger sig ut på en gemensam USA-turné.
De kommer även att ge sig ut på separata turnéer. Wavves besökte Debaser Slussen i Stockholm den 15 november där GAFFA var på plats (läs recensionen av spelningen här). Best Coast kommer till Sverige om en månad, närmare bestämt den 15 december, då de ställer sig på Debasers scen i Malmö. De har också en spelning på Debaser i Stockholm den 16 december.

Best Coast bildades 2009 och släppte sitt debutalbum, "Crazy for You", i somras medan medlemmarna i Wavves fördes samman 2008 och de har sedan dess hunnit ge ut tre studioalbum. Det senaste av de tre verken utkom sommaren 2010 då de släppte "King On The Beach".

ANNONCE