Nyhet

Melody Club medverkar i Melodifestivalen

Dock utan sin tidigare trummis som valt att lämna bandet. GAFFA har tagit reda på varför.

På Nöjesbladet kan man läsa att Melody Clubs tidigare trummis Andy A Miltvedt lämnade bandet i samband med att de blev klara för nästa års Melodifestival. Han menade bland annat att "Det är skönt att slippa Melody Club, ett gäng med snåla smålänningar." och tillade:

– Jag slutar i Melody Club för att vi vill olika saker musikaliskt och vi har inget gemensamt och jag vill absolut inte vara med i Melodifestivalen […] Jag vill göra musik som betyder någonting, spela in med riktiga instrument, använda analoga syntar och göra saker på riktigt. För dem verkar det inte ens spela någon roll om de själva spelar på skivorna ungefär. Det är den attityden det varit hela tiden.

Men att Miltvedt lämnar bandet på grund av deras medverkan i Melodifestivalen är bara en liten del av historien, säger Melody Clubs sångare Kristofer Östergren till GAFFA.


– Det var ju onödigt av honom att uttala sig på det sättet. Men hans val att lämna oss hade inte bara med Melodifestivalen att göra. Vi har helt enkelt inte samma musikaliska vision och hans avhopp har varit klart sedan en tid tillbaka.

Miltvedt ersätts av Melody Clubs nygamle trummis Richard Ankers, som medverkade på bandets första två skivor.

– Aftonbladet kallade det här för en splittring men vi ser det mer som en återförening, säger Östergren.


I samband med Melodifestivalen släpper Melody Club den ännu titellösa uppföljaren till 2009 års "Goodbye to Romance". Låten "The Hunter", som är bandets tävlingsbidrag, kommer också att finnas med på albumet och var först tänkt som förstasingel innan de fick förfrågan att vara med i nästa års schlagerfestival.

– Det är en upptempolåt. En väldigt snabb ballad skulle man kunna säga. Och den känns väldigt storslagen. Ingen Melodifestival-låt direkt.

ANNONCE