Nyhet

Roky Erickson till Sverige

13th Floor Elevators grundare gör tre spelningar i Sverige i december.

Ingen kan anklaga Roky Erickson för att inte ha levt rock 'n' roll-livet fullt ut. Som frontfigur i det psykedeliska rockbandet 13th Floor Elevators skapade de praktiskt taget musik att ta LSD till. Denna öppna romantisering av droger försatte så småningom Erickson i en mental koma och sedan ett bra tag tillbaka har han lidit av psykiska besvär. Men inget har hindrat honom från att återgå till musiken.

Ericksons senaste musikaliska projekt har innefattat ett samarbete med indierockarna Okkervil River. Tillsammans släppte de skivan "True Love Cast Out All Evil" tidigare i år. Hela konstellationen besökte även årets Peace & Love-festival. GAFFAs Daniel Magnusson var på plats och fick se en sliten, men hitglad herre och delade ut fyra av sex stjärnor:

"Samspelet mellan Erickson och frontmannen i Okkervil River är lika fin som tragisk. Will Sheff håller koll på den gamle legendaren. Kollar att allt är ok. Fixar med den skäggiges förstärkare och leder honom framåt i textraderna. Men att Erickson är ärrad från år av missbruk och mental ohälsa råder inga tvivel. Trots det blir det aldrig en freakshow av det hela. Det är värdigt och proffsigt från alla håll. Och det är lätt att glömma det taffliga och tankspridda när mannen avslutar med två 13th Floor Elevators-låtar: 'Reverberation' och 'You're Gonna Miss Me'." Läs hela recensionen här.


I december är Erickson åter aktuell för Sverige. Sammanlagt blir det tre spelningar utplacerade på dessa ställen:

14-dec – Stockholm, Munchen Bryggeriet

16-dec – Göteborg, Trägårn


17-dec – Malmö, KB

För mer information om var man får tag på biljetter, besök GAFFA.se/live

ANNONCE