Nyhet

Brainpool-medlem solodebuterar

Christoffer Lundquist tilldelas samtidigt ett nyinstiftat Sir George Martin-pris. ”Känns helt osannolikt”.

Han var medlem i Brainpool och har producerat välkända namn som Per Gessle, Ulf Lundell, Sahara Hotnights, The Concretes, Moneybrother, med flera. Nu gör sig Christoffer Lundquist redo för solodebut. Men först ska mångsysslaren ta emot nyinstiftade "Sir George Martin Music Award" från ikonen Sir George Martins händer. Producenten som tidigt samarbetade med The Beatles.

– Jodå, det känns otroligt häftigt. Helt osannolikt. Jag är ju gammal Beatlesnörd. Är och har alltid varit insnöad i deras musik, säger Christoffer Lundquist till GAFFA.

Motiveringen lyder: "Med en strävan efter musikalisk perfektion och värme så har Christoffer Lundquist gjort Vollsjö till ett skånskt Abbey Road!". Det man bland annat syftar på är "The Aerosol Grey Machine Studio", som Christoffer Lundquist tillsammans med sin fru har byggt upp.

– Jag har turen av att ha en fru som är arkitekt, så hon har varit den drivande i bygget. Samtidigt som jag har fått mycket hjälp av kompisar.

Christoffer berättar att "The Aerosol Grey Machine Studio" har varit ett pågående projekt sedan 1997, men stod redo för att ta emot gäster redan 1998. Det är också där som ovanstående svenska akter har producerats.

För lång trogen tjänst och för sitt studiobygge tilldelas Christoffer "Sir George Martin Music Award" 2 maj i Malmö. Två dagar efter det levereras hans solodebut till skivdiskarna. Albumet har fått titeln "Through the window" och till hjälp tog han Hanna Ekström, Mikael Saxell och Niklas Kilenstam.

– Det har varit en snabb process. Jag bestämde mig från början för att skivan skulle vara utan koncept, inga större idéer utan snabb och spontan. Det är något som jag alltid strävar efter. Går man in för ett visst koncept kan det dyka upp saker på vägen och då blir musiken lätt plattare. Det finns få personer som kan drömma ihop ett unikt koncept. Det jag tror är unikt är det som uppstår för stunden.

ANNONCE