Nyhet

Veckans viktigaste musiknyheter

GAFFA har samlat de mest lästa nyheterna och recensionerna.

De viktigaste musiknyheterna på GAFFA.se under vecka 13:

Fyra nysläpp till Roskilde

Publicerad: 2011-03-31

Tre av de fyra nya akter som festivalarrangörerna i torsdags presenterade kommer från Storbritannien, den sista är från USA. Även om banden på pappret kan verka likriktigt anglosaxiska rör det sig om stor variation genremässigt.

Hultsfredsfestivalen får hjälpande hand

Publicerad: 2011-03-31

Kommunfullmäktige i Hultsfred har beslutat att satsa 300 000 kronor per år i tre år för att Hultsfredsfestivalen ska kunna komma igång. På sikt rör det sig om cirka åtta miljoner kronor.

Svenskt rockband framför hela katalogen

Publicerad: 2011-03-29

The Soundtrack of Our Lives är nyss hemkomna från sin USA-turné och presenterar nu sitt nästa projekt. I sommar ska Göteborgsbandet under sex kvällar på Pensionat Slussen, på Orust, framföra sina sex album från början till slut. 

– Ja, det var väl min idé, från början, säger Ebbot Lundberg till GAFFA. Vi har så pass mycket låtar nu och vi kände att det här skulle vara en kul idé.

Nytt album från In Flames

Publicerad: 2011-03-28

Ett av Sveriges största band är klara med ett nytt album: In Flames tionde album släpps i sommar. Den 15 juni kan alla metalfans kryssa för i kalendern, då släpps nämligen nya "Sounds of a Playground Fading".

Putte i Parken pangar på med Paramore

Publicerad: 2011-04-01

Putte i Parken slår på stora trumman. Fredagens bokningar var nämligen Manic Street Preachers, Ke$ha och Paramore.

De mest lästa recensionerna på GAFFA.se under vecka 13:

Glasvegas - EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\

"Den bespottade albumtiteln EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\representerar hur snabbt det kan vända och lägger grund till ett album där frontmannen flyttar fokus från samhällsperspektivet till att granska sin egen uppenbarelse. Skivan är en textläsning av vad som faktiskt hände – och fortfarande händer – efter Glasvegas."

King Creosote & Jon Hopkins - Diamond Mine

"Från den inledande instrumentalen First Watch till avslutande Your Young Voiceär vemodet smärtsamt vackert. Under albumets gång förs tankarna till både Sigur Rós drömska ljudlandskap och till Paddy McAloons bortglömda experimentI Trawl the Megahertz, men framför allt målas bilden av en skotsk småstad, amputerad av nedlagd gruvindustri, men som i sin sorg är märkligt full av liv upp för lyssnaren"

Peter Bjorn and John - Gimme Some

"Jag kan inte minnas ett svenskt band som med ett lika självklart avstamp lägger sina äss på bordet och placerar sig i den internationella popscenens framkant. Och den här gången av helt rätt anledningar och med samtliga fragment i ledet."

Michael Monroe - Debaser Slussen, Stockholm

"Michael själv är som vanligt i strålande form, han går ner i spagat, klättrar i taket, hänger knäveck från ljusriggen och ser till att till och med de längst bak känner sig delaktiga."

Anna Järvinen - Anna själv tredje

"Det finns få artister som kan fånga in känslostämningar lika väl som Anna Järvinen. Hennes språk är ojämförligt, säreget och känns så befriat från klyschor som det överhuvudtaget går. Varje ord och frasering skänker något ovärderligt till låten, lägger grunden och säger något om den ständiga kampen inuti, mellan sorg, längtan, uppbrott, försoning, förhoppningar och drömmar. "

ANNONCE