Nyhet

Bill Callahan till Sverige

lofi-legendaren besöker tre städer i höst.

I november tar Bill Callahan sin turné till Sverige för spelningar på Storan i Göteborg, 17 november, Kägelbanan i Stockholm, 20 november, och Palladium i Malmö, 21 november.

Under namnet Smog skivdebuterade Bill Callahan 1992. Han var tidigt ute med vad som kom att kallas lo-fi, då han under 80-talet presenterade sin musik via hemmainspelade kassetter. De bristfälliga inspelningarna tog upp ostämda gitarrer och ostrukturerade melodier och blev snabbt en snackis i undergroundvärlden. Strax efter att Bill Callahan skrev på för skivbolaget Drag City utvecklades också hans musik med mer instrument och varierat innehåll.

Sedan 2007 har han släppt skivor under eget namn, men fortsatt att vara Drag City trogen. Senaste albumet "Apocalypse" gavs ut i april i år. GAFFAs Emma Rastbäck hörde en briljant artist, som gärna fäller krokben för sig själv:


"Bill Callahan tycks väl medveten om att han har en himmelsk röst, en sån som måste få ta plats och som gör sig bäst i ett pratsjungande, mässande läge. Det är när han går loss med evighetslånga elgitarrsylanden som Apocalypse blir direkt tråkig, och det är lite däri abret med Callahan finns. Både som Bill Callahan och som Smog har han en förmåga att avbryta briljanta stunder med något helt oförståeligt och nästan upprörande förstörande." Läs hela recensionen här.

Biljetter till samtliga spelningar finner man via GAFFA.se/live.

ANNONCE