Nyhet

Olle Ljungström tilldelas Cornelisstipendium

– Jag hoppas kunna slappna av och ge andra människor presenter.

"Hans känsliga skildringar av 80- och 90-talets dekadenta Stockholm och vårt tidlösa sökande lämnade spår i en hel generation svenskar", menar juryn för Cornelis Vreeswijk-priset, som under söndagen lämnades över till Olle Ljungström.

Stipendiatet delades ut på Södra Teatern i Stockholm och var i år på 400 000 kronor. Pengar som ska gå till diverse presenter.

– Jag hoppas kunna slappna av och ge andra människor presenter. Så att jag har råd med det. Jag ger allt till min kvinna, säger Olle Ljungström till Aftonbladet.

Cornelisstipendiumet kan man endast tilldelas om man anmäler sig till det. Olle Ljungström har, enligt egen utsago, anmält sig 5-6 gånger, men den här gången var det någon annan som gjorde det.

"Sju" är titeln på Olle Ljungströms senaste album. En skiva som släpptes 2009 och som inom en nära framtid ska få sig en uppföljare. Enligt Aftonbladet spelar han in ny musik i detta nu. I höst kommer även en bok om Olle Ljungströms liv, med titeln "Jag är både listig och stark". En bok baserad på andra människors historier om musikern, som 1977 startade upp Reeperbahn och senare gick solo.

ANNONCE