Nyhet

1100 medverkade på Hoffmaestros låt

Gitarrer, dragspel och handklapp bland de 2400 bidragen till Hoffmaestros låt för Musikhjälpen.

Hoffmaestro tog till otraditionella metoder inför skapandet av låten "Your Ways". Med hjälp av ett webbprogram kunde fansen ladda upp olika ljud som instrument, handklapp eller körsång, och därmed även hamna på singelns omslag. 

Sammanlagt bidrog 1100 personer med 2400 olika ljud, och bland de bidragande finns artister som Adam Tensta, Sarah Dawn Finer, Linnea Henriksson och MRTN. I slutmixen av "Your Ways" användes ett hundratal av bidragen.

"Your Ways" lades upp för försäljning i lördags och alla intäkter gick oavkortat till Musikhjälpen 2011.

– Vi har alltid haft en tight kontakt med våra fans och nu fick vi chansen att engagera dem samtidigt som vi stödjer en viktig sak – nämligen alla flickors rätt till utbildning, säger Hoffmaestro i ett pressmeddelande.

Bandet uppger sig vara nöjda med slutresultatet. 

– Det har gått skitbra och vi har fått in både fler och bättre bidrag än vi förväntat oss. Vi har försökt använda oss av så många som möjligt men givetvis får det inte bli för mycket heller. Nu är det en perfekt balans, säger Johan Ekhé i Hoffmaestro.

Musikhjälpen 2011 avslutades igår och drog in totalt 18 104 362 svenska kronor. Av de dryga miljonerna kommer tusentals kronor från sms-önskningar och privata insamlingar, samt cirka två miljoner från auktioner på Tradera och 2,3 miljoner i kontanter. 

Anna Järvinen, Dr Alban, Eric Saade, Linda Sundblad och Millencolin var några av artisterna som besökte glasburen på Gustav Adolfs Torg i Göteborg.

ANNONCE