Nyhet

Fler akter klara för by:Larm

Två svenska band i dagens släpp.

Idag presenterar by:Larm sex nya artister, däribland de svenska akterna I Break Horses (bilden) och Grande Roses. De fyra övriga artisterna är Sivert Høyem, Sondre Lerche, Hanne Hukkelberg och Mirror Lakes.

Hajpade I Break Horses har haft ett bra år i och med släppet av debuten "Hearts" på indiebolaget Bella Union. GAFFA nominerade duon till "Årets genombrott" och albumet fick fem av sex stjärnor i betyg:

"Debutskivan dyker rakt ner i en värld av kontraster och motsatspar; det hårda mot det mjuka, syntetiska ljud hos syntar och manipulerade gitarreffekter i kombination med det naket organiska i Lindéns nästan androgyna röst", skrev GAFFAs Andrea Arvidsson i sin recension.


I en intervju från augusti förklarar Maria, ena halvan av duon, lite närmare om I Break Horses ljudbild:

– Musiken handlar väldigt mycket om en atmosfär och det kan vara ganska svårt att få till det, så det har varit många tårar och mycket klia sig i håret för att hitta rätt. Hela intervjun finner du här. 

Grande Roses från Stockholm och Östersund bidrar med klassisk rock à la tidig Springstreen och Madrugada. De har varit igång sedan 2008 och släppte tidigare i år ep:n "Hide". GAFFA premiärvisade musikvideon "Go Home" här


by:Larm har hittills över 50 musikakter bokade och är Skandinaviens största kongress- och showcasearena för musikbranschen. Festivalen hålls årligen under tre dagar i februari med ny arrangörsstad varje gång. I år äger by:Larm rum i Oslo 16-18 februari. 

ANNONCE