Nyhet

GAFFA värmer upp inför Paul McCartney

Nu är äntligen "On The Run"-turnén i Sverige.

I somras fyllde Paul McCarney Yankee Stadium i New York två kvällar i rad. Det var startskottet på hans "On The Run"-turné som därefter betade av sex hyllade arenakonserter i USA och Kanada.

I oktober stod det klart att turnén kommer förbi Europa. Elva exklusiva konserter stod på schemat, varav en i Sverige. I morgon är det äntligen dags. Då intar den gamla Beatles-legendaren ett fullsatt Globen i Stockholm.

– Att spela live är en av de mest spännande delarna av mitt jobb. Jag ser verkligen fram emot kommande shower. [...] Min publik verkar bli bättre varje år och bandet och jag älskar kicken och den feedback som de ger oss, sa McCartney tidigare i år.

Senast han besökte Sverige var 2004 för en spelning på Ullevi.

I början av nästa år släpper McCartney ett album innehållandes nyinspelningar av andra artisters låtar, något han själv kallat "musik hans far lyssnade på". I somras återutgav han även sina första soloskivor i nyutgåvor, som också innehöll några nya låtar.

Senaste albumet med McCartney är "Memory Almost Full" från 2007.

GAFFA värmer upp inför morgondagens konsert i Globen med ett par av hans allra mest älskade låtar.

"Maybe I'm Amazed", från hans album "McCartney" från 1970, dedikerade han till sin fru Linda som hade hjälpt honom att ta sig igenom uppbrottet med The Beatles. Här från en turné i USA 2002:

"Live and Let Die" var soundtracket till James Bond-filmen med samma namn från 1973. McCartney gjorde låten med sitt dåvarande band Wings. Här från en spelning på Röda Torget i Moskva:

ANNONCE