Nyhet

"Metals" möter metal

Feist och Mastodon i unikt samarbete.

Den kanadensiska singer-songwritern Leslie Feist nämnde tidigare i en intervju med hitfix.com att hon kan tänka sig att samarbeta musikaliskt med det amerikanska heavy metal-bandet Mastodon. När artisterna möttes under ett framträdande i det brittiska tv-programmet "Later... with Jools Holland" föreslog Feist att deras musikaliska världar skulle mötas på en splitvinyl.

– Brent (Hinds, sångare/gitarrist i Mastodon, red. anm.) sa typ "jo, jag gillar den där 'Bad in Each Other'-låten, så det kan jag tänka mig", berättade Feist i intervjun.

Nu verkar samarbetet bli verklighet. I en intervju med MTV News Canada berättade Mastodons basist och sångare Troy Sanders att de nu planerat att göra en splitvinylsingeln tillsammans för att stödja självständiga skivbutiker.

– Tanken är att Mastodon ska göra en cover på en Feist-låt, och kasta lite hår och smuts över den, medan de kommer ta en Mastodon-låt och snygga upp den lite, säger Troy Sanders.

Splitvinylsingeln är tänkt att komma ut till nästa års "Record Store Day".

De båda artisterna är även Sverigeaktuella. Mastodon spelar på Annexet i Stockholm den 14 januari och den 7 mars besöker Feist Cirkus i Stockholm.

Se intervjun med Troy Sanders här:

ANNONCE