Nyhet

Popakter till Roskilde

Friendly Fires och Tune-Yards klara för festivalen.

Den här veckan släpper Roskilde poppaketet Friendly Fires (bilden) och Tune-Yards, som sluter upp med redan klara artister som Nasum och Wiz Khalifa.

Brittiska Friendly Fires släppte den självbetitlade debutskivan 2008, vilken kom att sälja guld i Storbritannien. Bland annat NME, Brit Awards och Mercury Music Prize fick upp ögonen för bandet och nominerade dem i flera kategorier. I år släppte Friendly Fires uppföljaren "Pala", som klev rätt in på en sjätteplats på den brittiska albumtopplistan. För ett par månader sedan var bandet på besök i Sverige och levererade en dansant spelning på Debaser Medis. GAFFAs Özgür Kurtoglu var på plats och skrev en recension här.

Tune-Yards debut "Bird-Brains" rönte stora framgångar med sin innovativitet, som spände utanför kategoriseringar och regelrätta låtstrukturer. Med pop som bas blandar Merrill Garbus allt från hiphop till jazz i sin musik och skapar en helt egen typ av världsmusik. 


Hittills klara artister för Roskilde Festival 2012: Friendly Fires, Tune-Yards, Björk, Bon Iver, Royce Da 5'9", Bruce Springsteen & the E Street Band, Wiz Khalifa, Yelawolf, Nasum, Devildriver.

Roskilde Festival 2012 äger rum 5-8 juli, med warm-up 30 juni-4 juli. Biljetter finns att köpa nu.

ANNONCE