Nyhet

Tindersticks klara med nytt album

Bandets nionde album når butikerna i februari.

Måndagen den 20 februari är det brittiska bandet Tindersticks nionde album "The Something Rain" klar för cd, vinyl och nedladdning. "The Something Rain" är uppföljaren till kritikerrosade "Falling Down a Mountain" från 2010.

Tindersticks består idag av Stuart Staples, David Boulter och Neil Fraser, och det nya albumet utkommer i Skandinavien i samarbete mellan Tindersticks egna skivbolan Lucky Dog och Playground Music.

Frontmannen Stuart Staples säger följande om det kommande albumet:

"Att göra ett album är ingen enkel sak; att skriva, arrangera, spela, spela in och mixa … det är oerhört viktigt att allt det där blir ordentligt gjort. Sedan finns det andra element som genomsyrar allting: längtan. Om du har har det kan du lyckas med att göra något vackert oavsett om ovanstående parametrar falller på plats eller inte. Det har vi varit med om många gånger. Vad som händer när precis allting faller på plats? Något vi endast känt en gång tidigare."

I samband med släppet ger sig bandet ut på en Europaturné. I skrivande stund finns inget Sverigedatum inbokat, men bandet spelar i Köpenhamn den 10 mars.

Låtlista "The Something Rain":

1.  Chocolate 

2.  Show Me Everything 

3.  This Fire Of Autumn 

4.  A Night So Still 

5.  Slippin' Shoes

6.  Medicine 

7.  Frozen

8.  Come Inside 

9.  Goodbye Joe

Se musikvideon till förstasingeln "Medicine" här:

ANNONCE