Nyhet

Jonny-konserter inställda

Norman Blake och Euros Childs ställer in sina Sverigespelningar.

Bakom bandnamnet Jonny hittar man Teenage Fanclub-sångaren Norman Blake och Euro Childs från folkpopgruppen Gorky's Zygotic Mynci. Efter en rad spelningar beslutade sig duon så småningom för att spela in ett självbetitlat debutalbum, som släpptes i slutet av januari i år. 

I samband med sin Europaturné skulle Jonny ha kommit till Sverige för att genomföra en konsert på Pusterviksbaren i Göteborg den 3 mars och en på Debaser Medis i Stockholm, den 5 mars. Men båda spelningar är nu alltså inställda. 

Bandnamnet är taget från ett foto föreställande fem personer med JONNY bokstaverat på magarna. Fotot blev dessutom utvalt till skivomslag på det självbetitlade debutalbumet.


– Norman hittade bilden på en väns hemsida och tänkte att det skulle vara perfekt som skivomslag ... och namn på ett band. Skivomslag i förstahand, bandnamn i andrahand. Helt i sin ordning, meddelar Childs via Turnstilemusic.net. 

GAFFA:s Björn Schagerström tilldelade debutalbumet fyra stjärnor av sex möjliga, med orden:
"För mig peakar Jonny tydligt i slutet av låten Circling the Sun. Höjdpunkten utgörs av ett bap-bap-bap-bap över ett Belle and Sebastian-klingande piano och går rakt in i hjärtat. Och om det är några som borde veta hur man når fram med enkla fina popmelodier så är det väl Euros Childs, mest känd från insomnade Gorkys Zygotic Mynci, och Norman Blake från Teenage Fanclub, som alltså utgör Jonny."
Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

ANNONCE