Nyhet

Noah and the Whale dubbelt aktuella

Bland annat ett Sverigebesök är i annalkande.

Brittiska Noah and the Whale har en hektisk vår framför sig. För folkrockbandets del väntar nämligen releasen av deras tredje skiva, en efterföljande Englandsturné samt ett Sverigebesök. Bandet ger sig även av till Tyskland. Det nya studioalbumet har fått titeln "Last night on Earth" och planeras att släppas den 4 april i år.

Kommande album är uppföljaren till "The First Days Of Spring" från 2009 och har producerats av bandets sångare Charlie Fink, i samarbete med producenten Jason Lader. Lader har tidigare slagit sig samman med The Mars Volta och Julian Casablancas.

Enligt Charlie Fink är låttexterna starkt influerade av olika poeter och inte minst albumtiteln, är en liten vinkning mot Charles Bukowski:s poesisamling "The Last Night of the Earth". Plattan är inspelad i olika studior i Los Angeles men också i en synagoga i London.

Knappt en vecka efter albumsläppet äntrar Noah and the Whale svensk mark för att möta publiken, när de spelar på Strand i Stockholm den 10 april. För biljettinformation hänvisar vi till vår konsertguide GAFFA Live.


"Last night on Earth" innehåller följande spår:

1. Life Is Life

2. Tonight's the Kind of Night

3. L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.


4. Wild Thing

5. Give It All Back

6. Just Before We Met


7. Paradise Stars

8. Waiting for My Chance to Come

9. The Line


10. Old Joy

ANNONCE