Nyhet

Pulp klara för Way Out West

Ariel Pink's Haunted Graffiti kommer också till Slottsskogen i Göteborg.

När Øyafestivalen gått ut med att 90-talsikonerna Pulp kommer till Oslo i sommar dröjde det inte länge innan Way Out West, som ofta delar bokningar med den norska festivalen, bekräftade att Pulp även besöker Slottsskogen i Göteborg under augusti-festivalen.

Bandet Pulp bildades redan år 1978 då två av medlemmarna, Jarvis Cocker och Peter Dalton, bara var femton respektive fjorton år gamla. Gruppen släppte sitt första album "It" 1983 men deras stora genombrott kom först ett årtionde senare med albumen "His'n'Hers" och "Different Class". Det var de två albumen, men främst "Different Class", som gjorde att Pulp blev ett av de största namnen i brittpop-världen under 90-talet.

Pulp kommer att återförenas i den uppsättning som var med på albumet "Different Class"; Jarvis Cocker på sång, gitarr och keyboard, Russell Senior på gitarr, Candida Doyle på keyboard, Steve Mackey på bas, Mark Webber på gitarr och Nick Banker på trummor och slagverk.

Dagens andra namn som offentliggjorts till Way Out West är Ariel Pink's Haunted Graffiti, Ariel Marcus Rosenbergs orkester, som GAFFAs Emanuel Videla beskrev som "En Iggy Pop för vårt årtionde" efter en konsert i Stockholm i höstas. Läs hela recensionen här.

Sedan tidigare är Robyn, Fleet Foxes och Explosions In The Sky klara för Way Out West som i år äger rum 11-13 augusti.

För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live

ANNONCE