Nyhet

Roxette lyckad nykomling

Comebackalbumet i topp trots låga betyg från kritiker.

I veckans albumlista placerar sig två nykomlingar högst upp på toppen. Elisa's, fjolårets vinnare av SVT:s Dansbandskampen, kammar hem listans första plats med debutalbumet "Det här är bara början", medan vi på andraplatsen ser Roxette:s comebackalbum "Charm School". En platta som sågats av kritikerkåren, men som tydligen går hem hos publiken ändå. GAFFA:s Bella Hansson gav skivan tre stjärnor:

"Vad som slår mig först av allt är att både Per och Marie låter exakt likadant som de gjorde 1991 när "Joyride" släpptes. Märkligt att två människor inte låter ett dugg äldre än 20 år, 13 skivsläpp och oräkneligt många turnéer senare. Sedan är det ju så att en del av melodierna på "Charm School" lika gärna hade kunnat ligga på ett album från 90-talet, och har jag förstått saken rätt är det lite det som är tanken." Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Med Eldkvarn "Stans bästa band: 1971-2011 – De första 40 åren" på en tredjeplats, innebär det alltså att albumlistan den här veckan toppas av helsvenska produktioner. Det är inte förrän på sjätte plats, som amerikanska Bruno Mars placerar sig med debutplattan "Doo-Woops & Hooligans".

Veckans topp 10-album ser ut såhär:


1. Elisa's - Det här är bara början

2. Roxette - Charm School

3. Eldkvarn - Stans bästa band 1971-2001 – De första 40 åren


4. Jay Smith - Jay Smith

5. JLT (John Lindberg Trio) - Made For Rock n Roll

6. Bruno Mars - Doo-Woops & Hooligans


7. Robyn - Body Talk

8. Adele - 21

9. Bruce Springsteen - The Promise


10. Duffy - Endlessly

Källa: GLF/Nielsen SoundScan Int.

ANNONCE