Nyhet

Thin Lizzy till Sweden Rock

Den irländska rockgruppen beger sig till Sölvesborg med nästintill fulländad originaluppsättning.

Nej, Phil Lynott har inte återuppstått från de döda. Men Thin Lizzy är ändå klara för Sverige och Sweden Rock Festival. Numera har bandet Ricky Warwick på sång, som en gång i tiden höll till i The Almighty. I övrigt är bandet komplett med Scott Gorham (gitarr), Brian Downey (trummor), Darren Wharton (keyboards) samt Marco Mendoza (bas). Bandet är även förstärkt med Def Leppard-gitarristen Viv Campbell.

En bit in på 70-talet, när Phil Lynott frontade detta irländska band, kom Thin Lizzy att inneha en stark position bland alla succérika hårdrocksband. Men det började en aning knackigt, bland annat med ett album med coverlåtar av Deep Purple. Skivan släpptes 1973, fick titeln Funky Junction Play a Tribute to Deep Purple och Thin Lizzy nämdes inte någonstans i konvolutet.

Det tog däremot fart när gruppen släppte en egen version av den traditionella irländska låten "Whiskey in the Jar". Thin Lizzy var själva måttligt roade över att låten blev till en singel, men uppståndelsen kring den tog bandet till Top of the Pops och vägen stod öppen. Gruppen har sedan dess haft stora framgångar med låtar som "Boys Are Back In Town", "Jailbreak", "Don't Believe a Word", "Cold Sweat" och nu är de klara för nostalgimekkat Sweden Rock Festival.


Sweden Rock pågår mellan 8-11 juni. För biljettinformation hänvisar vi till GAFFA.se/live

ANNONCE