Nyhet

Nu drar Rockkarusellen igång

I helgen slussas 639 artister ut på en fyra månader lång turné i samband med Studiefrämjandets musiktävling Rockkarusellen 2011.

Musiktävlingen Rockkarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med Sveriges fritidsgårdar. Mellan januari och maj arrangeras över 400 spelningar där man som åskådare får möjlighet att se och höra hittills okända artister.

Alla garanteras minst tre spelningar vardera och gör man tillräckligt bra ifrån sig under deltävlingarna har man både distriktsfinaler och i bästa fall, även den avslutande riksfinalen att se fram emot. Sammanlagt sträcker sig deltävlingarna över 16 distrikt och vinnarna därifrån belönas med en chartrad buss till den stora riksfinalen på Tyrol, Gröna Lund i Stockholm den 28 maj.

Den som vinner riksfinalen belönas slutligen med en Sverigeturné bestående av 16 spelningar samt promotion av en singel.

Syftet med Rockkarusellen är att deltagarna ska få utvecklas som musiker och scenpersonligheter, genom att få feedback på både musiken och sina framträdanden.

Förra årets vinnare av Rockkarusellen var Clara Lindsjö (se bild) från Uppsala, som använde rösten och ett antal tomma glasflaskor som enda instrument.