Nyhet

The Jayhawks återförenas

Gary Louris och Mark Olson har åter samlat trupperna för nytt material.

Det är nu mer än femton år sedan Mark Olson bidrog med musik till ett The Jayhawks-album, men nu spelar han och Gary Louris in nytt material för en kommande fullängdare i The Jayhawks regi.

The Jayhawks debuterade 1986 men det var med "Hollywood Town Hall" från 1992 som medierna började uppmärksamma deras musik. Inte minst eftersom de, tillsammans med namn som Uncle Tupelo, var bland de första banden att kallas företrädare för genren alternativ country, som senare fick vind i seglen med band som Wilco, Son Volt och Whiskey Town.

År 1995 släppte gruppen sin hittills bästsäljande release "Tomorrow The Green Grass", men efter den efterföljande turnén lämnade Mark Olson plötsligt bandet och skulle inte medverka på gruppens kommande tre utgivningar. 2005 tog dock Louris och Olson åter upp ett samarbete och begav sig som duo ut på turné. 2009 kom även deras gemensamma album "Ready For The Flood".

Det inledde en tillfällig återförening av The Jayhawks, som gjorde en rad festivalspelningar, men nu meddelar Louris till Web Spinner att de är redo för en "riktig" återförening. Den markeras med nyutgivningen av både "Hollywood Town Hall" och "Tomorrow The Green Grass "och konserter i USA, där bandet kommer att spela de ovannämnda plattorna i sin helhet.

Nästa steg är dock ett nytt album som spelas in av Louris och Olson tillsammans med den ursprungliga medlemsuppsättningen: Marc Perlman, Karen Grotberg, som anslöt till bandet innan "Tomorrow The Green Grass" och Tim O'Reagan, som blev medlem i bandet under "Tomorrow"-turnén.

Bandet påbörjade inspelningen av det kommande albumet i november och hoppas ha musiken redo för release i slutet på våren.

ANNONCE