Nyhet

The Kills bryter tystnaden

Garagerockarna är klara med sitt första album på tre år.

Senast The Kills släppte ett nytt album var för tre år sedan. Men den 4 april i år bryter den engelsk-amerikanska duon tystnaden och ger ut en uppföljare till "Midnight Boom", vid namn "Blood Pressures". I likhet med föregångaren från 2008 har "Blood Pressures" spelats in i Michigan.

I ett maskinskrivet brev på sin officiella webbsida berättar bandmedlemmarna Jamie Hince och Alison Mosshart bland annat följande:

"Vi spelade in Blood Pressures på Key Club (Studios, reds anmärkning) i Michigan tillsammans med Bill Skibbe och Jessica Ruffins. Jamie Hince producerade plattan och Bill Skibbe var medproducent. Medan vi var i Michigan arbetade sig Alison igenom 52 tomma kassettband i sin fyrspåriga bandspelare. Jamie köpte tre gitarrer och en mellotron. Studions hundar åt upp 360 pund hundmat. Vi drack upp allt rödvin, kollade på VHS-band om Vietnam, blev omkullblåsta av orkanvindar, såg på blixtar och cyklade".

Bill Skibbe och Jessica Ruffins var också båda inblandade under inspelningen av "Midnight Boom", så det bådar gott för ljudet på kommande plattan "Blood Pressures". Bandmedlemmarna Hince och Mosshart spelar alla instrument själva – inklusive mellotron, som är ett klaviaturinstrument och en föregångare till dagens synthesizer och sampler.

 "Blood Pressures" innehåller följande spår:

1. Future Starts Slow            
2. Satellite                
3. Heart Is A Beating Drum        
4. Nail In My Coffin            
5. Wild Charms                
6. DNA 
7. Baby Says
8. Last Goodbye
9. Damned If She Do
10. You Don't Own The Road
11. Pots and Pans

ANNONCE