Nyhet

The View släpper nytt

”Bread And Circuses” är ett resultat av nyktert medvetande och clownerier. Albumet släpps i mars.

Debuten "Hats off for the buskers" nominerades till 2007 års Mercury Music Prize. Uppföljaren blev den alliterationstäta historien "Which Bitch?" från 2009, med titlar som: "Typical time 2", "Glass smash", "Distant doubloon", "Jimmys crazy conspiracy". Nu är det åter dags för de överstimulerade britpopparna från Dundee att visa vad de går för. I mars kommer nämligen nytt material från The View i form av albumet "Bread And Circuses".

Den här gången har producenten Youth (The Verve, med flera) hållit i spakarna och skivan är inspelad i London's Britannia Studios.

– Vi har experimenterat med nykterhet och medvetande på det här albumet. Resten av bandet sjunger mer och vi har lagt mer piano till produktionen, säger Kyle Falconer, sångare och frontman i bandet vars medlemmar är ökända för sitt vilda leverne.


Falconer berättar vidare att idén bakom albumtiteln "Bread And Circuses" utgår från att medlemmarna i bandet agerar clowner på en cirkus.

– Den här idén kommer ifrån att alla de vi möter i första hand ser oss som underhållare och i andra hand som vanliga normala människor, säger Falconer.

"Bread And Circuses" når skivaffärerna 11 mars.


ANNONCE