Nyhet

Bob Dylan åter till Sverige

Tar med sig Mark Knopfler på kommande turné.

Knappt två veckor efter Bob Dylans bejublade besök under Peace & Love bekräftar Live Nation att den levande legendaren återkommer till Sverige. Två konserter, en i Malmö och en i Stockholm, är inplanerade och med sig har Bob Dylan en annan ärrad musiker vid namn Mark Knopfler.

Mark Knopfler har en historia i bandet Dire Straits, som han frontade mellan 1977-1995. Han är också en flerfaldig grammisvinnare och producent åt diverse musiker, däribland Bob Dylan.

Senast Knopfler gjorde Sverige var 2009 då han intog Sofiero Slott för en konsert.


Musikern, sångaren, poeten och kompositören Bob Dylan har överösts med flertalet Grammys. Han har dessutom fått Polarpriset. När han för ett par veckor sedan besökte Sverige och Peace & Love var GAFFAs Jack Hildén på plats och rapporterade om en herre som "har tagit steget från att vara människa till att vara något annat, och det gör det svårt att känna historiens vingslag när han går upp på festivalens största scen. Att han ska vara personen bakom alla DVD:s och presskonferensklipp där han säger "I consider myself a singer / dancer", är förstås helt overkligt. Men genom låtarna väcks minnet till liv." Läs hela recensionen här.

Bob Dylan tillsammans med Mark Knopfler ser man på följande platser i höst:

3/11 – Malmö Arena, Malmö
4/11 – Ericsson Globe, Stockholm


Biljetter till båda konserterna släpps 8 augusti och kan då köpas via GAFFA.se/live.

ANNONCE