Nyhet

Sweden Rock ersätter Stim med en miljon

Men anklagar fortfarande organisationen för monopolmissbruk.

I ett pressmeddelande meddelar Sweden Rock att de har satt in en miljon kronor på Stims konto. Detta efter en rad påtryckningar från Stims håll om tidigare obetalda ersättningar.

Som GAFFA tidigare har berättat skickade Stim in en stämningsansökan i april. Stämningen riktades mot Sweden Rock Festival, vilka, enligt Stim, inte har skött sina redovisningar. Då välkomnade Sweden Rock stämningen med öppna armar och tillade:

– Vi vill gärna få Stims monopol och rätt till ensidiga prissättningar prövade. Stim är bara en intresseorganisation, de har inget stöd i någon lagstiftning men kan ändå prissätta som de vill utan att någon har något att säga.

Stim i sin tur anklagade Sweden Rock för att lämna felaktiga uppgifter. Mattias Franzén, informatör på Stim, sa följande till GAFFA:

– För 2009 betalade Sweden Rock in en summa till Stim utan att, trots upprepade påminnelser, lämna redovisning för biljettintäkterna. Det betyder att vi inte kan kontrollera om den inbetalade summan stämmer med vad de egentligen ska betala. Sannolikt är den alldeles för låg eftersom festivalen 2009 slog publikrekord.

Hårdrockfestivalen klargör att den senaste insättningen till Stim inte har fått dem på andra tankar. I senaste pressmeddelandet kan man läsa att Sweden Rock fortfarande ifrågasätter "Stim:s monopolmissbruk, oskäliga villkor och de ökningar av avgifterna som gjorts de senaste åren".

ANNONCE