Nyhet

Den galna pennan möter: Hans-Erik Dyvik Husby

Efter att ha varit påverkad av droger under 24 år med alter egot Hank von Helvete i Turbonegro blev han nykter och tog rollen som Cornelis.

Nu är ans-Erik Dyvik Husby (i mitten på bilden) tillbaka på rockscenen med sitt nya projekt Dr. Midnight & The Mercy Cult.

Du använder dig av alter egon som Hank von Helvete och Dr. Midnight. Hur mycket går du egentligen igång på skräckfilm?
– Jo, jag gillar skräck. Särskilt Dawn of the dead. Där springer ju alla zombies, vilket är läckert. Men du. En sak ska du ha jävligt klart för dig. Jag är inte Dr. Midnight. Han är en grym jävel från en annan planet som ställer till med sattyg. Honom bör du akta dig för! Han gillar att straffa folk.

Okej. Men "The Mercy Cult" låter ju sjukt fjolligt …
– "The Mercy Cult" är allt ifrån veterinären som avlivar djur, till fängelsevakten som sätter igång elektriska stolen. Alltså, jag varnar dig. Dr. Midnight kommer inte visa dig mycket nåd om du kommer med sådana här påståenden.

Men om vi nu går tillbaka till dig, Hans-Erik. Du gick ju från att spela Jesus till att hänga med ett gäng scientologer i Skåne. Har du svårt att hålla dig till en religion, eller handlar det om flest vinner?
– Fråga mig om jag gillar judar.

Gillar du judar?
– Ja, jag gillar judar. Fråga mig om jag gillar muslimer.

Gillar du muslimer?
– Ja jag gillar muslimer. Fråga mig om jag gillar afrikaner.

Jag börjar förstå vart det här leder …
– Precis, jag gillar afrikaner. Jag är polare med många. Ovän med fler.

När får vi se dig i rollen som Pavarotti?
– Jag är ju hårdrockens Pavarotti. Visste du inte det?

Nej. Berätta mer.
– Pavarotti är operans Pavarotti, medan jag är hårdrockens Pavarotti. Så det skulle bli en annan typ av film. En hårdrockspavarotti-film. Smart va? Hehe.

Du har ju tidigare jobbat med Carola. Är ni friends with benefits?
– Nej, herregud! Carola har aldrig gjort något som får mig att tänka i de banorna. Vad är det för fråga egentligen? Vad är det för fel på dig? Varför frågor du något sådant? Jag ska fan berätta för Carola att det sitter en kille och tänker så här konstiga tankar. Du måste vara lite mer försiktig. Dr. Midnight kommer bli arg på dig.

Du har tidigare sagt i en intervju att det finns en massa bra bögklubbar på Stureplan. Hänger du mycket där nu när du bor i Stockholm?
– Oj. Jag har sagt mycket när jag varit full och gått på droger. Men jag bor inte i Stockholm längre. Jag bor i ett slott utanför Malmö. Fast när jag bodde i Stockholm försökte jag käka middag på några ställen på Stureplan. Problemet i Stockholm är att det är svårt att se skillnad på vilka sexuella preferenser stockholmarna har. Jag går ju inte och frågar om folk är bögar. Annars gillar jag Stureplan. Men festen på kvällen är jag nog lite för nykter för att involvera mig i, kan man säga.

Men det finns ju virgindrinkar, i en massa roliga färger.
– Hehe, jo men jag är inte med på det gamet. När jag var där tidigare tog jag så mycket droger att allt hade roliga färger. Det spelade ingen roll om det var drinkar, eller brudar, eller killar. Allt var färgglatt.

ANNONCE