Nyhet

Gör dig redo för West Coast Riot

GAFFA guidar dig i punkdjungeln och har samlat årets ”måste se-band”.

För punk- och metalfanatikerna öppnar paradiset imorgon vid Göteborg Galopp på Hisingen. Tre dagar som under den första bjuder på punkarnas West Coast Riot och de två resterande dagarna inbjuder till hårdrockextas med Metaltown. GAFFA har samlat några måste se, baserade på live- och skivrecensioner och på djungeltrummans stabila vibrationer. Vi värmer idag upp med den första dagen och återkommer med tips inför Metaltown under morgondagen.

West Coast Riot, torsdag

The Exploited – Close Up-scenen, 17:15

Gammal är äldst eller hur var det? 1980 var ett vackert år för punken, det var då The Exploited tog sina första stapplande steg och anammade tre ackord åt gången. Legend-status, ja visst är det så när vi har att göra med ett band som döpte sin debut till "Punk's Not Dead" och helt sonika höll vad titeln utlovade.

Millencolin – Close Up-scenen, 19:15

Minns ni "Pennybride Pioneers"? Klart ni gör. Millencolin har under årets West Coast Riot tagit tillfället i akt att spela upp ett av 2000-talets mest klassiska skatepunkalbum från början till slut.

Hårda Tider – Green Stage, 19:30

Hej Malmö, ni har typ Sveriges bästa punkscen för tillfället. Sista Sekunden, Bäddat för trubbel och Hårda Tider. Live som på skiva, ni regerar.

GAFFAs Tomas Lundström placerade Hårda Tiders album "Gatan kallar" på sin årslista och vi fattade tycke direkt. Vill man se det nya färska och ack så energistinna är ett besök till Green Stage 19:30 på sin plats.

The Gaslight Anthem (bilden) – Red Stage, 20:30

"Redan i inledande 'Great Expectations' är kärleksförhållandet publiken och bandet sinsemellan officiellt förklarat. Brian Fallon och hans manskap må lida en del av att låta som och vara från samma stad som Bruce Springsteen, de har ändock hittat ett eget anslag." Så skrev GAFFAs Jonas Appelqvist senast The Gaslight Anthem besökte Sverige. Årets huvudakt på WCR lär knappast göra någon besviken den här gången heller.

Bad Brains – Close Up-scenen, 21:45

Hardcorescenen har mycket att tacka Washington D.C för. Hardcorescenen hade inte varit sig lik utan Bad Brains. De vaknade upp i en sargad stad 1980 och kom att bli legendariska från första stund. "I Against I" från 1986 är mästerverket. Nu för tiden är sångaren H.R. åter en del i gruppens uppställning, som faktiskt än idag är av mest virila slag. Nämnde vi att 1980 var ett vackert år för punken?

Kvelertak – Green Stage, 00:00

Norge har skapat ännu ett monster i Kvelertak. Ett dundrande åskmoln där hardcore, punkrock och gammal hederlig norsk black metal får jävlas fritt. Nya Turbonegro sa någon. Framtidens Converge säger vi. Magisk midnatt är att vänta.

Har du inte fixat biljett än? Köp via GAFFA.se/live 

Har vi missat något? Tipsa här nedan.

ANNONCE