Nyhet

Mest lästa recensionerna – v 25

Vi tyckte till – ni läste.

Foo Fighters – Stockholms Stadion, Stockholm

"De flesta som har sett Foo Fighters spela live kan enas om vetskapen att bandet är experter, rena fullblodsproffs, när det handlar om att bjuda på sig själva och att skapa stämning. De flesta som har sett Foo Fighters spela live vet att dessa fem rockveteraner aldrig spelar som om det bara är ytterligare en dag på jobbet. Foo Fighters hör hemma på arenor som Stockholms Stadion och de lägger över två timmar på att skriva i sten att det aldrig har varit en hemlighet."

Band of Horses – Woody West Limited Edition, Göteborg

"Lager av gitarrer lägger sig som en hinna över platsen och det är under de första flyktiga ögonblicken en underbar ödeläggelse. Mullret fortsätter in i "Wicked Gil" och skapar den oförutsägbarhet de trygga albumproduktionerna stundtals kan sakna. Men det är skillnad på medveten tonanarki och okontrollerat kaos. Det senare är nämligen vad som sker när en bastrumma väljer att vandra sin egen takt under 90 minuter."

Bon Iver – Bon Iver

"'Bon Iver' är i sin tur fullvuxet, starkt, stolt och som spritter av livsglädje. Det är en varm titt bakåt i tiden på något som aldrig kommer tillbaka men som alltid kommer vara en del av en själv."

Public Image Ltd. – Trädgår'n, Göteborg

"'This Is Not A Love Song' och 'Poptones' är först ut och trots att folkskaran reagerar uppmuntrande är det inledningsvis ett stelt förhållande mellan scenen och lokalgolvet. Det saknas interraktion och spänning, och det blir mer som att beskåda ett spektakel. Ett spektakel som i predikan skriker mer än sjunger så att håret på huvudet darrar."

Flogging Molly – Gröna Lund, Stockholm

"Det är inte längre en illsint leprechaun som vaktar guldet vid regnbågens slut utan sju stycken otroligt samspelta musiker som med folkmusik och punkinfluenser delar med sig av guldet, bit för bit och låt för låt."

ANNONCE