Nyhet

Metaltown kallar

GAFFA guidar dig i metaldjungeln och har samlat årets ”måste se-band”.

West Coast Riot rullar på för fullt, men vi laddar redan inför morgon- och övermorgondagen. Då håller Metaltown hov runt Göteborg Galopp.

GAFFA har samlat några måste se-band, baserade på live- och skivrecensioner och på djungeltrummans stabila vibrationer. Tycker du att vi har missat något? Tipsa på nere i kommentatorfältet!

Metaltown fredag

Last View – Close Up-scenen, 14:45

Ett band som lirar med hjärtat, en grupp som fångar in hardcore från alla årtionden, en sextett som bjuder på två sångare. Inga nyheter här inte, men ibland är det helheten som gör det. Det splitternya albumet "Hell in Reverse" lovar en hel del. Utslagna tänder, svettsalvor, och så vidare. Vill ni stå still? Gå nån annanstans.

Yersinia – Close Up-scenen, 16:00

Metalcore på svenska, dålig idé? Bra idé? I fallet Yersinia helt fantastisk. Tyvärr har de fallit mellan fingrarna på redaktörer landet över, men de som fick upp ögonen, spärrade dem stort. Är albumet "Efter oss syndafloden" lika bra i liveformat som på skiva kan det här bli årets händelse på Metaltown.

Graveyard – Close Up-scenen, 18:30

Man kan väl inte anklaga dem för att göra en storartad show, rent kroppsligen. Men Graveyard har fått de flesta att yla de senaste åren. Ganska vackert med tanke på bandets sakta mak från festivaler i Uddebo till att gå och bli förakt åt Iron Maiden. Deras andra album går under titeln "Hisingen Blues" och nu har den återigen mött hemmaplan.

System of a Down (bilden) – Black Stage, 23:15

Att inte tipsa om dessa, till det yttre, plojjiga herrarna vore som att svära i kyrkan. Musiken byggs upp med kloss på kloss för att kort därpå helt raseras och byggas upp igen och raseras och finna grunden på helt annat håll, byggas upp, raseras. Samtidigt står Serj Tankian stadigt  med båda fötterna på scenen och ler. Låter musiken tala. Lika bra så när allt och alla andra gör jobbet.

Ghost – Close Up-scenen, 01:00

Årets likaså förra årets största metalsnackis får avsluta hela fredagen och det känns väl inte mer än rätt. Den mystiska gruppen har hållit sig hemliga ända sedan de omnämndes på Darkthrone-trummisen Fenriz blogg som veckans band redan i april, 2010. Undergångsrocken gör sig åter påmind. 70-talets ljudbild jobbar med framtiden. Inget är sig likt. Inte ens på Metaltown efter midnatt.

Metaltown lördag

Parkway Drive – Red Stage, 15:15

I sju år har Parkway Drive varit Australiens ledande band inom hardcore. Med två album på nacken äntrade gruppen studion i mars tidigare i år för att börja inspelningarna av sin tredje fullängdare, "Deep Blue", som sedan släpptes tre månader senare. Skivan, som producerades av Joe Barresi (Tool, Queens of the Stoneage), blev som förväntat en stabil succé. Så även Metaltown-spelningen må vi förmoda.

Cradle of Filth – Black Stage, 18:30

Kanske är det nostalginjuren som skriker, men en Cradle of Filth-spelning bör inte missas. Ett av Englands största extrema metalband föddes 1991 och har av någon märklig anledning aldrig åldrats. Aldrig blivit en stofil i form av Alice Cooper. Det mytiska och mörka finns fortfarande kvar och gäckar varje lyssnare. Mytologi, sex och skräckfilmer. Vi välkomnar åter den mörka kråksången.

Bring Me The Horizon – Red Stage, 19:30

Likt en ung rastlös själ hoppar Bring Me The Horizon friskt mellan det mest brutala mässandet till elektronisk blipp blopp. Den nya hardcoren har här fått sig ett nytt och vältatuerat sällskap, som vägrar väja för något. Senast de var här blev det kaos i ordets mest korrekta bemärkelse. Vi räknar inte med något annat den här gången heller.

Korn – Red Stage, 22:00

Tro inte att Korn har låtit ölkaggen växa i takt med succén. Detta alternativmetalband är ett av de mest mest arbetande bandet inom showbiz. Bara att bandets gitarrist Reginald "Fieldy" Arvizu, står på samma scen tidigare under dagen med sitt projekt Stillwell, säger en hel del. När GAFFA intervjuade Arvizu för juninumret avslöjade han att Metaltown-spelningen kommer att bli en enda hitkavalkad. Våga vägra spela svår, heja Korn!

Watain – Close Up-scenen, 22:30

Lagom till att mörkret börjar falla gör Sveriges för tillfället mest intressanta black metal-band sig redo för sin spelning. Deras fjärde album "Lawless Darkness" är bland det bästa som har kommit ur den svenska black metal-scenen om man kikar tillbaka cirka tio år. En skiva som inte bara har stannat bland de blodigaste lägren utan även kastat sig ut bland den breda och nästan svenneliknande massan. Kan det ha att göra med gitarrmelodierna? Är shower med extremt mycket blod på tapeten igen? Vi står med frågor över våra huvuden men konstaterar att detta är underhållning på blodigt allvar.

GAFFA är på plats under hela helgen och levererar dagliga rapporter.

ANNONCE