Nyhet

Slutsåld succé – logistiskt kaos

Metaltown sålde slut på biljetterna och kunde inte riktigt hantera publiktrycket. GAFFA var på plats mitt i kaoset.

Rent publikmässigt var Metaltown en enorm succé med 25 000 sålda biljetter. Men en festival med många år på nacken led den här gången av lite för många brister och, i det närmaste, barnsjukdomar.

I första hand handlade det om bussförbindelserna mellan det nya festivalområdet Göteborg Galopp och staden. Metaltown hade hyrt in en bussfirma som skulle tillstå med skytteltrafik. Under fredagen visade det sig dock att bussfirman hade tagit in för få bussar och kaos uppstod när festivalbesökare ville ta sig till Göteborgs centrala delar efter att festivalen stängt. Visserligen gick det kollektivtrafik cirka en kilometer bort, men det innebar bland annat att man var tvungen att gå på motorvägen för att kunna ta sig dit, då gräset vid sidan mer eller mindre gått och blivit en leråker.

Inne på området stod de två största scenerna placerade relativt nära den enda entrén, vilket gjorde att delen mellan Red Stage och det närmaste öltältet blev till en flaskhals, då det var den enda vägen att gå för att komma till de andra scenerna. Det här problemet hade man kunnat lösa genom att placera de största scenerna längst in på området.

Med detta sagt var Metaltown en stabil succé även på artistfronten. Vi har samlat alla recensioner här nedan.

Korn – "En dag på jobbet."

Cradle of Filth – "Metaltowns nostalginummer blev årets bottennapp"

Bring Me The Horizon – "Kom med kaoset"

System of a Down – "Som en varannan vatten"

Ghost – "Avslutar med något av ett mytiskt antiklimax"

Yersinia – "Metalcore-genrens bredaste leende"

För samtliga bildgallerier, följ den här länken.

Dina intryck av festivalen? Kommentera!

ANNONCE