Nyhet

Stockholm får ny festival

Skeppsholmen står redo när Stockholm All Star Festival har premiär.

Under fem dagar i augusti intar Stockholm All Star Festival Skeppsholmen och servererar internationell som inhemsk musik. Genreinriktningarna pekar åt hiphop, soul, reggae, jazz och världsmusik och artister som Petter, Timbuktu, Hoffmaestro (bilden), Alpha Blondy och Jojje Wadenius är i nuläget bokade till premiären.

– Vårt fokus ligger på att Skeppsholmen i sommar ska leva upp som förr i en skön inramning med matstånd, langos och mysiga restaurangtält, berättar festivalarrangör Jocke Stenhammar i ett pressmeddelande.

Jocke Stenhammar kommer från en familj med lång erfarenhet i att arrangera festivaler. Hans far Bosse Stenhammar var med att arrangera Skeppsholmsfestivaler på 80- och 90-talet. Då handlade det först och främst om jazz och legendarer som Dizzy GillespieBB King, James Brown, Stan Getz och Scott Hamilton besökte alla Skeppsholmen under dessa år.

Men Nu för tiden är ambitionen att bredda det hela.

– Programmet är inte fullt klart ännu och fler artister kommer att läggas till, men vi har redan fått ihop fem festivaldagar som skiljer sig från varandra och kommer tillfredställa en stor målgrupp, hävdar Jocke Stenhammar och syftar idén med att inleda med en soul/r'n'b/hiphop-kväll och avsluta med en familjedag.

Stockholm All Star Festival sker 24-28 augusti.

Köp biljetter via GAFFA.se/live

ANNONCE